blanching

UK: /blɑːntʃ/
US: /blæntʃ/

Іменник

вибілювання (ботанічне) знебарвлення, етіолування

Процес короткочасного варіння їжі, після якого її охолоджують у холодній воді для збереження кольору та текстури.

Blanching tomatoes makes it easier to peel them. [ ] [ ]

Бланшування помідорів спрощує їх очищення.

You should always blanch broccoli before stir-frying. [ ] [ ]

Завжди потрібно бланшувати броколі перед смаженням.

Before freezing vegetables, blanching helps preserve their color. [ ] [ ]

Перед заморожуванням овочів бланшування допомагає зберегти їхній колір.

Синоніми

pale blench parboil blanch

Поширені запитання

Слово «blanching» в англійській мові означає: Процес короткочасного варіння їжі, після якого її охолоджують у холодній воді для збереження кольору та текстури.

Слово «blanching» вимовляється як бланчінг (/blɑːntʃ/) у британській англійській та бланчінг (/blæntʃ/) в американській.

Синоніми слова «blanching»: pale, blench, parboil, blanch.

Слово «blanching» може перекладатися як: «вибілювання», «(ботанічне) знебарвлення, етіолування».

Приклад використання слова «blanching»: «Blanching tomatoes makes it easier to peel them.» (переклад: «Бланшування помідорів спрощує їх очищення.»). Більше прикладів на сторінці.